Op safari in Sri Lanka!?

Ondanks dat we het jammer vonden om de zuidkust en de stranden achter ons te laten kregen we steeds meer zin om wat actiever te zijn, en meer van het land te ontdekken. Daarom vervolgde we onze reis richting Udawalawe waar we een heuse safari gaan doen. De reis ernaar toe was al vrij heftig omdat de bussen overvol zaten. Door de nieuwjaar vieringen (en de vakantieperiode die daarbij komt kijken voor alle Sri Lankanen) werd er extreem veel met de bus gereisd. We hebben dus 2 uur als sardientjes in een blik in de bus gestaan. Ad stond zelfs in de deuropening, wat dan wel weer zorgde voor een lekker fris windje.

Udawalawe National Park

Eenmaal aangekomen bij ons guesthouse in Udawalawe begon het te regenen. De eerste echte tropische bui sinds we Nederland achter ons gelaten hebben. Gek genoeg vonden wij het best lekker om even af te koelen met een tropische stortbui. De mensen keken ons wel wat raar aan toen we gewoon op straat bleven lopen. Tja, Hollanders hè.

Op zoek naar lunch kwamen we uit bij een lokaal roti tentje. Fantastisch eten en een schattig klein meisje kwam een zelf gevouwen roos brengen die ik mee mocht/moest nemen. Weer heel gastvrij want na de lunch was er ook nog thee met een stuk cake.

 

Een roosje van een lief meisje!

In ons guesthouse hadden we opnieuw een super host en werd er ’s avonds een fantastisch diner voor ons gekookt door de moeder des huizes. Na het eten snel naar bed want de volgende dag om 5 uur uit bed voor de safari.

In het donker werden we om 5:30 opgehaald met een grote jeep om richting het Udawalawe National Park te gaan. Een prachtig avontuur waarbij je bovenop een jeep, over hobbelende zandwegen dwars door park heen rijdt op zoek naar olifanten, vogels, krokodillen, waterbuffels en luipaarden. Helaas hebben we die laatste niet gezien. Wel hebben we heel veel olifanten, een aantal krokodillen en veel verschillende vogels gezien. We waren alleen bepaald niet de enige in het park en hebben helaas ook veel bijzondere ‘jeeps’ gezien. Dit had onder andere te maken met de vakantie periode in Sri Lanka want verreweg de meeste jeeps die we tegen kwamen zaten vol met locals.

Ik kan nog heel veel meer vertellen over de safari maar de foto’s hieronder zeggen denk ik genoeg. Na de safari stond er weer een hele tafel vol met eten op ons te wachten. Alsof er nog 3 stellen mee kwamen eten, maar het was allemaal voor ons (zie foto’s).

Na dit mega ontbijt en een kleine powernap besloten we door te reizen richting Ella. Eenmaal bij de bushalte aangekomen bleken wij niet de enige met dit plan. Wederom heel erg veel locals die vanwege de vakantie op familiebezoek gaan door het hele land. De eerste bus lieten we dan ook voorbijgaan want daar konden wij nooit meer bij met onze hele bepakking. Ook de 20 schoolmeisjes die stonden te wachten konden niet mee. Dit beloofde niet veel goeds voor de volgende bus. Al gauw zagen we een groepje andere backpackers staan die al langer bleken te wachten. We hebben onze krachten gebundeld en met z’n 8e een busje geregeld die ons tegen betaling wel naar Ella wilde brengen. Het begin van een aantal hele gezellige dagen in Ella.

Ella is een klein berg dorpje dat erg populair is bij backpackers vanwege de vele hikes die je er kan maken. In ons volgende reisverhaal nemen we jullie dan ook graag mee de bergen op, de trein in en kunnen jullie kennismaken met de enige echte Lola (onze eigen Tuk Tuk).

Liefs,

Adwin en Elsa

Recommended Posts